Kampagner & Kommunikation — 22 januar 2017

Udlån af ladcykler kan være en stor hjælp for en del borgere, som har brug for transport af varer på kortere afstande. Det er nu etableret i Odense, Cyklisternes By.

Succeskriteriet var, at 15 transportcykler blev placeret på flere steder i Odense, og der skulle være 400 udlån om året.

Projektet

Transportcykler findes i mange udgaver og kan ofte erstatte en bil, når der skal transporteres ting på kortere afstande. IKEA har allerede i dag transportcykler, som de udlåner gratis. Miljøpunkt Indre By i København udlåner ladcykler gratis til borgerne.

I maj 2015 blev cykelhandlere, der er medlem af Danske Cykelhandlere, inviteret til møde om projektet. 6 cykelhandlere viste interesse, og 4 cykelhandlere ville være med. Indkøb af cyklerne blev justeret til antallet af cykelhandlere. Der er placeret 7 cykler til udlån ved cykelhandlerne.

Der er valgt store og rummelige cykler, så der er plads til at transportere varer. Ladcyklerne er ligeledes blevet indkøbt med børnesæder for at give mulighed for, at børnefamilier kan tranportere deres børn.

Ladcyklerne er tilkoblet et fælles bookingsystem, som er placeret på www.cyklisternesby.dk, og er administreret af Cyklisternes By, men kan tilgås af cykelhandlerne.

Resultat

I perioden 6. april til 28. juni har der været 115 reservationer, og i alt er der, ultimo juni 2016, foretaget 148 reservationer inkl. fremtidige reservationer. En spørgeundersøgelse blandt lånerne viser, at cyklerne primært bliver brugt til at transportere børn. Lånerne er tilfredse med både bookingsystem og udlevering/aflevering af cyklerne hos cykelhandlerne.

Dermed er der en målopfyldelse på 114 %.

Det er en fantastisk ordning, og Odense er en dejlig by at komme omkring på cykel. Børnene elsker cykelturene fremfor at sidde bag på en bil. Dejligt for børnefamilier, hvor økonomien er lidt stram, at man kvit og frit kan låne gratis. Flere af sådanne ordninger, tak!

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.