Infrastruktur Trafiksikkerhed — 10 oktober 2012

Projekt Cykeljakken er et landsdækkende forsøg for cyklister, hvor testdeltagerne kan være med til at undersøge, hvordan vi kan forbedre trafiksikkerheden for cyklister vha. en kraftig farvet jakke.

Aalborg Universitet og TrygFonden arbejder sammen for at undersøge, om cyklisters sikkerhed kan forbedres ved at øge deres synlighed i trafikbilledet. I projektet får vi hjælp fra 8.000 cyklister fordelt over hele landet, de cykler mindst tre gange om ugen og er mindst 18 år. De 4.000, som udgør testgruppen, får en cykeljakke i en kraftig gul farve med det samme og skal bruge den, når de cykler i testperioden fra 01.11.2012-31.10.2013. De resterende 4.000, som udgør kontrolgruppen, får cykeljakken efter testperioden som tak for deres deltagelse i projektet.

Vi vil kortlægge begge gruppers uheld i trafikken gennem det år, projektet varer, og på den måde måle effekten af brugen af den stærke farve i trafikbilledet. Læs mere om projektet her http://www.cykeljakken.dk/

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author