Infrastruktur — 11 oktober 2019

Herning Cykler samarbejder med Boligselskabet Fruehøjgaard om et cykelprojekt. Formålet er, at vi skal have flere til at se fordelene ved at cykle. Projektet fokuserer på glæden ved at cykle, den frihed og de muligheder, det giver, og ikke mindst det fællesskab, der opstår, når vi cykler.

I projektet deltager en gruppe beboere fra Brændgårdparken og Fruehøj, Sara og Carina fra administrationen ved Boligselskabet Fruehøjgaard samt Rasmus og Hanne fra Herning Cykler. Beboerne er den bærende drivkraft i projektgruppen. Nogle er med fordi de cykler meget, og andre fordi de bare gerne vil bakke op om aktiviteterne og fællesskabet.

Projektet havde sin start i sommeren 2018, og siden da er der sket rigtig mange cykelfremmende tiltag i området. Her kan f.eks. nævnes oprettelse af cykelværksted, kursus på Herningsholm Erhvervsskole, fastelavn på to hjul, cykelsjov ved jubilæumsfest, og sidst men ikke mindst cykelpicnic til Løvbakke Dyrehave.

Cykelpicnic

Cykelfællesskabet Fruehøjgaard tog en torsdag i august 2019 på cykelpicnic med beboere og ansatte i Boligselskabet Fruehøjgaard – 55 havde tilmeldt sig.

Stemningen var helt i top, da cyklisterne samles foran Multihuset i Brændgårdsparken. Flere og flere kom til, og alle iførte sig gule veste fra den goodiebag, der blev udleveret til turen med vand, cykelkort, tæppe og andet godt.

Gule veste vakte opsigt på gaden

I samlet flok begav de gule veste sig afsted ud i det grønne – et optog, der vakte opsigt og smil fra forbipasserende. Selv bilister holdt tilbage, når flokken skulle gennes over vejen, som en andemor med hendes ællinger. Efter en god cykeltur i tørvejr, nåede cyklisterne ud til Løvbakkerne, hvor der var gjort klar til gæsterne fra boligselskabet. Der var dækket op til picnic med borde, bænke, røde duge, lyng og vilde blomster fra skoven. I Huggehuset kunne gæsterne hente deres picnickurv, som indeholdt mad fra Stjernekøkkenet i Tjørring samt kød fra dyrene i Løvbakkerne. Der blev snakket og hygget alt i mens Hammerum Musikforsyning spillede.

I dyrenes tegn

Da folk var færdige med at spise, begyndte det at regne, så mange trak indenfor, hvor kaffen blev serveret, mens der blev fortalt om dyrehaven, dyrene og kastestænger.

Som kulmination på en fantastisk cykelpicnic gik døren pludselig op, og en særlig karakter trådte ind over dørtærsklen. Goddag, sagde falkoneren, Frank Skaarup, som kort efter stod med falken Luna på armen. Efter et forrygende falkeshow, tog gæsterne hjemad – rige på oplevelser og samvær.

“Vi vil gerne cykle igen til næste år sagde mange af deltagerne.

Læs mere om projektet

Hanne Thomsen-Mühlbrand, Herning Cykler

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.