Kampagner & Kommunikation — 02 marts 2013

I Cambridge har en innovativ cykelkurervirksomhed fungeret med succes siden 2005 og er nu den største cykelkurervirksomhed af sin art i Storbritannien. Virksomheden fokuserer på at levere små og mellemstore pakker ved hjælp af specielle transportcykler, som er lette og dynamiske, og dermed giver en hurtig levering til kunden.

Cambridge står i lighed med andre europæiske byer over for problemer med trængsel, forurening og støj. Grundlæggerne af cykelkurervirksomheden Outspoken Delivery startede deres forretning på baggrund af disse miljø- og trafikrelaterede problemer og har også – på baggrund af intensive markedsundersøgelser – indset, at der er et stort potentiale for transportcyklernes leverancer, især fordi Cambridges indre by er lukket for biler i løbet af dagen. Brug af transportcykler til leverancer er således ikke kun gavnligt ud fra et miljømæssigt synspunkt, men det synes også at være lovende ud fra et økonomisk synspunkt.

Denne fragtcykel kan laste meget store mængder.

Denne fragtcykel kan laste meget store mængder.

Implementering

Denne cykelkurervirksomhed bruger specielle transportcykler til at levere fragt – de er lette, hurtige og kan bære op til 80 kg i vægt. Lasten lagres i en kasse, som let kan fjernes eller monteres. Boksen skal være vandtæt og låses, fordi det giver mulighed for transport af vigtige og følsomme varer, såsom computere eller dokumenter. På intet tidspunkt er cyklen bredere end styret, hvilket betyder, at cyklen kan udnytte cykelstier og kan derfor undgå trafikpropper. En anden fordel ved transportcyklerne er, at fordi de er specielle, er de godt kendt omkring Cambridge. Dette betyder ikke kun øget bevidstheden om virksomheden, men det giver også selskabet mulighed for at sælge deres cykler som reklameplads.

Ulempen ved de lette cykler er, at de let knækker og har brug for meget vedligeholdelse. Fordi cyklerne er temmelig store, er omkostningerne til lagerplads høje. Men der er også andre udfordringer. Virksomheder af denne art har ofte et højt overhead på grund af de centrale og dermed høje lageromkostninger for cyklerne. Derudover er forretningspotentialet i små byer som Cambridge begrænset.

Konklusion

I øjeblikket beskæftiger Outspoken Delivery 9 personer og har mere end 100 kunder, der spænder fra Cambridge byråd, til kagebutikker og advokater mv. Deres gods er typisk let fragt, og pakkerne er mellemstore – så de passer godt ind i boksen, der fastgøres til cyklen, for eksempel blomster, tryksager, kager, magasiner men også selv ekstremt sarte emner såsom hjerteklapper. De udbudte tjenester spænder fra forskellige typer af samme dag leveringer til næste dag leverancer og endda leverancer til London med tog og foldecykel. Priserne spænder fra £ 2,80 til £ 7,95 pr. levering, afhængigt af typen af levering.

På grund af sin succes planlægger selskabet forskellige ekspansionsmuligheder, såsom viderebringelse (første og sidste mile løsninger), hjemmeleverancer og andet. Hver cykel kører ca. 12,000 miles om året, og viser Outspoken Delivery, at transport af varer ikke nødvendigvis medfører udstødningsgasser og trafikal overbelastning.

Læs mere her www.outspokendelivery.co.uk

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author