Kampagner & Kommunikation — 22 januar 2013

“Find nye lykke med en gammel cykel” er sloganet for messen med brugte cykler, som afholdes i Graz 2 gange årligt. Arrangementet er organiseret af en lokal cykelforretning med det formål at give lokale borgere mulighed for at udveksle brugte, men stadigt trafiksikre cykler. Fordelene ved dette projekt er en større udbredelse af cykling i Graz, samt at de lokale enten kan tjene ekstra penge ved at sælge deres cykler, eller spare penge, når de køber en ny.

Baggrund og mål

Graz er en ideel by for cyklister på grund af de korte afstande mellem målene, adgangsbegrænsninger og fartgrænser for biler, og det høje antal af studerende i byen. Der er en konstant efterspørgsel efter cykler især for børn, for folk der cykler lejlighedsvis, eller for dem, der ønsker at starte med at cykle. Mange mennesker ejer en cykel, der ikke anvendes, men stadig er trafiksikker, mens mange andre leder efter muligheden for at købe billige cykler. For at bringe disse folk sammen blev messen med brugte cykler arrangeret.

Implementering

Messen finder sted hvert år i foråret i begyndelsen af cykelsæsonen i 2 dage i centrum af Graz ved foden af slotsbakken. På grund af succesen med den første begivenhed arrangeres der en anden messe i efteråret. Den drivende kraft for cykelmessen er en lokale cykelhandler, der har oprettet begivenheden ved hjælp af sine egne finansielle midler. Ejere af cyklerne bringer deres cykler til messen, hvor deres cykler kontrolleres for at se, om de er trafiksikre. Ejerne foreslår så en pris, de gerne vil have, hvilket i gennemsnit er omkring 100 €, selvom priserne starter fra € 20 opad.

Når messen begynder, kommer folk, der er på udkig efter en cykel, til messen og leder efter deres nye cykel. Messen fungerer efter først til mølle princippet, så der er som regel en masse mennesker i begyndelsen af arrangementet på udkig efter en god handel. Børnecykler er særligt populære, da børnene vokser så hurtigt, og har brug for en ny cykel næsten hvert år. Hvis folk er interesseret i en cykel, kan de tage en kort prøvetur.

Konklusion

At organisere en cykelmesse som den i Graz, hvor hvert arrangement omfatter omkring 2 – 300 cykler, er der behov for omkring 15 medarbejdere. Cykelforretningen har brug for et par dage til at forberede messen (modtagelse og kontrol af cykler og forberedelse af lokaliteten osv.) og ca. 1 uge efter messen for at rydde op på messen, opgøre regnskabet osv.

Der er etableret et samarbejde med et lokalt reklamebureau til at fremme cykelmessen.

I 2010 blev messen for brugte cykler arrangeret i løbet af Steiermark Cykel Festival. Under cykelfestivalen var der en bred vifte af aktiviteter til at inspirere folk til at cykle, herunder personlig rådgivning og kunstneriske forestillinger for at fremme cykling.

Se også videoklippet her

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author