Elcykler udgør nu over 20 % af cykelsalget i Holland. Da de samtidig er noget dyrere end almindelige cykler, udgør dette 40 % af omsætningen af cykelsalget. I Tyskland er andelen det halve, men dermed stadig meget høj. I 2008 blev der årligt solgt 300.000 elcykler i EU, mens det i dag overstiger 1 million.

Ifølge Fietsberaad ejer 10 % af den hollandske befolkning over 46 år en elcykel, og de fleste af dem er kvinder. Typisk cykles der 50 % længere end på almindelige cykler. Det østrigske Landraad projekt viste, at 35 % af deltagernes ture på elcykel ellers ville være foregået i bil.

Elcyklerne udbreder sig over hele Danmark, og de nye bycykler fra GoBike introduceres også i en elektrisk udgave.

Læs mere i de 2 rapporter om elcykler:

Go Pedelec

Best Practices with Pedelecs

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.