Trafiksikkerhed — 05 oktober 2015

Vejdirektoratet ønsker at fremme udbredelsen af cykelbokse og, i samarbejde med kommunerne, at udnytte og øge eksisterende viden om, hvordan man forebygger ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister. Herunder også hvilken effekt cykelbokse har på ulykker.

En cykelboks er et ekstra venteareal til cyklister, som er placeret foran bilernes stoplinje i signalregulerede kryds. Cykelbokse bruges bl.a. i Holland og bliver anbefalet som tiltag mod højresvingsulykker.

Vejdirektoratet har d. 30 september 2015 åbnet for ansøgninger til cykelbokspuljen, og opfordrer hermed alle interesserede kommuner til at søge om støtte til etablering af cykelbokse. Vejdirektoratet kan bevilge op til 30.000 kr. i støtte pr. cykelboks gennem Pulje til Cykelbokse, og hver kommune er velkommen til at søge om støtte til flere bokse, også i samme kryds.

Læs mere om puljen her

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.