Trafiksikkerhed — 29 april 2013

Nogle cyklister placerer et lille digitalt kamera på cykelhjelmen for at kunne dokumentere, hvis en bilist kommer for tæt på, og det i værste fald ender med en trafikulykke. Fænomenet er mere udbredt i visse andre lande, dels fordi der ikke findes så sikker cykelinfrastruktur som i Danmark, dels fordi bilisterne ikke i samme grad er vænnet til at tage hensyn til cyklisterne.

Ifølge The Guardian distribuerede en cyklist en optagelse på internettet, der viser, hvor han blev påkørt af en bilist. Cyklisten lagde også bilens nummer ud på Birminghams cyklisthjemmeside. Det har han imidlertid fortrudt, da bilisten efterfølgende er blevet udsat for negative mails og telefonopkald.

En tidligere olympisk mester så videoen og sendte den til hans 80.000 følgere på Twitter.

En australsk undersøgelse med disse kameraer har vist, at i 87 % af tilfældene med ulykker eller nærved ulykker var bilisten skyld i hændelsen. Derfor er salget og anvendelsen af disse kameraer steget markant i bl.a. England.

Kameraer til cyklen eller cykelhjelmen fås fra 200 kr. og opefter.

Spørgsmålet er så, om vi også vil se flere anvende kameraerne i Danmark – og kan der være en uheldig bivirkning, hvis cyklisten er for optaget af at få dokumenteret hændelsen i stedet for at undgå den? Placering af kameraet på cyklen kunne umiddelbart være en bedre løsning.

Foto: www.lightinthebox.com

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.