Cykelparkering — 09 marts 2019

På Karen Blixens Plads ved Københavns Universitet, Søndre Campus ved Amager Fælled, er der støbt 3 store cykelbakker med en udvendig diameter på 36 m og 29 m indvendigt. Under bakkerne bliver der cykelparkering til i alt ca. 1.500 cykler. Der etableres også cykelparkering uden overdækning til yderligere 600 cykler rundt om på pladsen. Oven på bakkerne bliver der mulighed for ophold og samtidig få en god udsigt over pladsen. Kugleskallernes simple statik overflødiggør understøtninger indvendigt.

16.000 studerende og 2.000 ansatte vil være tilknyttet campusområdet, som vil have 10.000 daglige brugere. Så der bliver brug for samtlige stativer. Der er valgt samme stativtype som på Nørreport Station, dvs. der anvendes ikke de mere pladseffektive 2 etagers stativer.

Pladsen ligger som et tæppe, der bugter sig over små bakker og deler det store rum op i mindre zoner. Udover cykelparkering skal torvet være et aktivt mødested for studerende, medarbejdere og besøgende. Centralt på torvet placeres et udendørsauditorium med siddetribuner på torvets bakker med plads til op til 1.000 mennesker.

Universitetspladsen kommer til at bestå af en blanding af hårde og bløde materialer. De hårde materialer bruges primært i nord til cykelparkering samt til stier i syd og består af teglsten og beton.

Universitetspladsen koster 80 mio. kr., og en donation fra A.P. Møller Fonden på 65 mio. kr. medfinansierer projektet. Med 22.400 m2 bliver det en af Københavns største pladser. EKJ Rådgivende Ingeniører er totalrådgiver på projektet. Cobe Arkitekter har tegnet projektet, som bliver helt klar i 2019.

Konkurrencen blev afviklet i vinteren 2014 og afgjort i maj 2015.

Fotos: Cobe

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.