Infrastruktur Vejvisning & ITS — 21 marts 2015

Visionen er, at man som cyklist i hollandske cykelbyer aldrig behøver at vente ved et lyskryds. Det hollandske firma DTV Consultants har udviklet et koncept kaldet Evergreen, som kan opfylde cyklistdrømmen.

Næsten alle ejer en smartphone – i Danmark er det 73 % af alle familier. Det giver mulighed for med GPS at bestemme en cyklists nøjagtige position og kommunikere dette til lyskrydsene. På den måde får lyskrydset oplysninger om cyklisterne, før de ankommer – uden brug af detektorer, video mv. Informationen kan bruges til anmeldelse og forlængelse af grøntider og mellemtider. Det reducerer cyklisternes ventetid. Desuden kan Evergreen informere cyklisten via en app om den anbefalede hastighed for at få grønt lys uden at skulle bremse. Cyklister vil hellere justere hastigheden end at skulle stoppe ved lyskrydsene.

Når cyklisten er tæt på lyskrydset slukkes app’en, så cyklistens opmærksomhed koncentreres om trafikken.

Bedre flow for cyklister kan reducere ulykker, og fristelsen til at cykle for rødt reduceres. Byen Breda er på vej med et pilotprojekt på en større indfaldsvej, Claudius Prinsenlaan. Skulle dette blive en succes, vil andre hollandske byer som Groningen m.fl. sikkert følge efter.

I Danmark vil konceptet være velegnet på Supercykelstierne – et Smart City koncept for cyklister.

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.