Cykelturisme Infrastruktur — 19 oktober 2014

Som cyklist har man en enestående mulighed for at cykle ½ km under Elben og på den måde spare sig selv for en stor omvej.

Den gamle Elbtunnel i Hamborg blev åbnet i 1911. Det var en teknisk sensation med 2 flisebelagt tunneler med en diameter på hver 6 meter. På hver siden af Elben er der 4 store elevatorer til biler og cykler, som transporteres 24 meter op og ned. Den gamle Elbtunnel var den første flodtunnel på kontinentet, og i dag er den blevet fredet. Den var i fuld funktion indtil den nye Elbtunnel på A7 åbnede i 1975.

Den gamle tunnel er både til biler, cyklister og fodgængere. Biler betaler € 2,00 hver vej, mens det er gratis for fodgængere og cyklister. Biler kan kun komme der i dagtimerne på hverdage, mens det altid er åbent for cyklister og fodgængere.

Årlig benyttes tunnelen af 300.000 biler, 65.000 cykler og 700.000 fodgængere.

Den gamle Elbtunnel giver mulighed for at cykle til og fra de enorme havneområder.

Den gamle Elbtunnel giver mulighed for at cykle til og fra de enorme havneområder.

 

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.