Planlægning Skoleveje — 27 oktober 2016

Odense Kommune er kåret til Årets Børnecykelkommune 2016 som led i TrygFonden og Cyklistforbundets børnecyklingskampagne Alle Børn Cykler. Kommunen har gennem årtier skabt en omfattende cykelinfrastruktur, og ved samtlige af kommunens skoler er vejene gennem årene blevet gjort trafiksikre for cyklister.

Samtidig arbejder kommunen intensivt sammen med byens skoler om at integrere cykling i dagligdagen og udarbejde trafikpolitikker. Odense Kommune er helt i front i forhold til at få førskolebørn op på cyklen og tilbyder bl.a. kurser til pædagoger i Cykelleg, som er en stor succes blandt kommunens børnehuse. Også fremadrettet har Odense en lovende og innovativ handlingsplan for at fremme cyklismen i kommunen.

Baggrund

Cyklistforbundet har i 2016 introduceret en helt ny pris, Årets Børnecykelkommune, som uddeles i forbindelse med Alle Børn Cykler-kampagnen i september måned. Alle Børn Cykler arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden, og det er gratis for skolerne at være med.

Andelen af cyklende skolebørn i Danmark er faldet markant siden 1990’erne, hvor 68 % af alle børn cyklede i skole. I dag er tallet helt nede på 49 %. Faldet i børns cykling skader både folkesundheden og det enkelte barns sundhed og trivsel. Og der er hårdt brug for en målrettet indsats, for at få flere børn tilbage i cykelsadlerne.

Basiskriterier for at blive Årets Børnecykelkommune er:

  • Kommunen arbejder aktivt for mere og sikrere skolecykling – fx som samarbejdspartner i kampagner som Alle Børn Cykler
  • Kommunen har en cykelhandlingsplan
  • Kommunen arbejder aktivt med sikre skoleveje
  • Kommunen opfordrer skolerne til at have en trafikpolitik

odense-2016-pris

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.