Infrastruktur Planlægning — 05 september 2015

Cirkelbroen forbinder Christiansbro med Applebys Plads over den sydlige indsejling til Christianshavns Kanal. Den blev indviet 22. august 2015.

Broen er tegnet af Olafur Eliasson og er en gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune.

 

Med udgangspunkt i den historisk og kulturelt betingede lokalkontekst har jeg udviklet en bro med sejlskibet som visuelt afsæt. Den består af fem forskudte cirkelformede platforme i forskellige størrelser med hver deres mast.

Det er mit håb, at folk vil opholde sig på broen, bruge broen som en offentlig plads. Som kontrast til den lange, lige kaj vil den bugtende bro nedsætte farten, vende blikretningerne – ikke blot mod Christiansbro og Applebys Plads, men også ud mod Knippelsbro og Langebro.

– siger Olafur Eliasson

Fakta

Cirkelbroen består af 5 forskudte cirkelformede platforme i forskellige størrelser med hver deres mast. Broen sikrer en hel havnepromenade langs inderhavnen.

Broens længde er 40 meter, og frihøjden i lukket tilstand er på 2,25 meter. Broen åbnes som en svingbro og giver 9 meter fri sejlbredde. Åbningen tager ca. 20 sek.

Vægten af broen er 210 ton, og der er brugt 118 wirer.

Dagligt vil broen blive anvendt af ca. 5.000 cyklister og fodgængere.

 

Kreditering: Olafur Eliasson,  Cirkelbroen,  2015, Christianshavns Kanal, København. En gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune. Foto: Søren Svendsen, for Nordea-fonden.

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.