Planlægning — 21 august 2013

Vil flere tage cyklen med på bussen, hvis der med garanti er plads til den? – det vil Movia og Region Hovedstaden finde ud af – og buslinje 320R mellem Helsinge og Frederikssund er valgt til forsøget.

Det har i det seneste års tid været tilladt at tage cykel med på buslinje 320R og en stor del andre busser i hovedstadsområdet. Cyklerne kan mod betaling af en cykelbillet medbringes på lige fod med barnevogne, rollatorer og kørestole, og der er derfor begrænset plads i busserne.

Sammen med Region Hovedstaden har Movia sat sig for at finde ud af, om flere rejsende vil benytte sig af muligheden for at kombinere cykel og bus, hvis der er sikkerhed for, at der er plads til cyklen på bussen. Derfor er de seks busser på linje 320R blevet udstyret med anhængertræk, og seks trailere er klar til at medbringe op til otte cykler hver.

”Jeg glæder mig over, at vi nu er klar til at starte forsøget med cykeltrailer på linje 320R. Bussen kører i en del af regionen, hvor cykelafstanden måske kan blive for lang. Nu har man muligheden for at benytte bussen og tage cyklen med på en del af sin rejse, og forhåbentlig kan det få mange til at lade bilen stå. Forsøget bidrager dermed også til Region Hovedstadens arbejde for at sikre en grøn omstilling. Og så håber jeg da, at cykeltraileren kan komme de mange turister i områderne til gavn, når nu forsøget starter d. 15. juli”, siger regionaludvalgsformand Steen Olesen fra Region Hovedstaden, der sammen med Movia og busoperatøren Fjord-bus står bag forsøget.

Det vil være gratis at medbringe sin cykel på cykel-trailerne, mens løsningen afprøves fra 15. juli til 20. oktober 2013.

”Vi har valgt at gennemføre forsøget på linje 320R, fordi passagererne på linjen rejser forholdsvis langt – og samtidig er der et stort opland omkring buslinjen. Det gør det oplagt at cykle hen til bussen – og igen i den anden ende af rejsen. Men om folk vil benytte sig af muligheden, tør jeg ikke gætte på – det skal forsøget netop vise”, siger Torsten Rasmussen, områdechef i Trafikselskabet Movia.

Man skal selv tage cyklen op på traileren og ned igen, og det skal naturligvis gøres tydeligt for buschaufførerne, at man gerne vil med bussen med sin cykel. Ligeledes skal man gøre chaufføren opmærksom på, at man skal have sin cykel med, når man står af bussen.

No TweetBacks yet. (Be the first to Tweet this post)

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.